
ENTREVISTA A JANA
"El fet de crear un espai no mixte és una acció revolucionària que només fa que crear més i més lluita feminista. "
De la mà de la Jana, membre de col·lectius feministes i revolucionaris i resident d'un espai alliberat, coneixem en primera persona com és la lluita de la dona okupa contra els estereotips i la violència masclista dins el moviment.

LA HISTÒRIA
L’acció va durar només uns minuts i la van protagonitzar un grup de joves que volien protestar contra el desallotjament d’un espai okupat a l’antic economat militar del rec comtal el dia anterior, però sobretot contra els canvis introduits al Codi penal, que criminalitzaven el moviment okupa.
Els joves van entrar l'edifici per la plaça de Sant Miquel i van accedir al terrat per la central de telefonia de l’Ajuntament. Un cop allà van isar la bandera okupa allà on hi havia l’espanyola i van cridar consignes en favor de l’okupació. L’Ajuntament no va presentar càrrecs contra ells i van sortir de l’edifici sense cap problema, tal i com hi havien entrat.
Aquella mateixa tarda es va convocar una manifestació en defensa del dret d’okupació i amb l’objectiu de fer força per frenar els desnonaments propers, com el de la casa Hamsa al barri de Sants. Tanmateix, aquella mateixa tarda es va desallotjar un immoble okupat al carrer de Massens amb cantonada Cardener, al barri de Gràcia.
SABIES QUÈ...
L’Ajuntament de Barcelona va ser okupat el 26 de febrer de 1997
Per saber-ne més pots recuperar la notícia que es va emetre a Betevé o llegir-ne la crònica.